BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΛΥΜΑΝΕΤΕ ΤΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΣΑΣ...!!!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσα μικρόβια μπορεί να υπάρχουν πάνω στο κραγιόν σας; Ναι, ξέρω ότι το χρησιμοποιείτε μόνο εσείς, αλλά και πάλι τα μικρόβια παραμονεύουν! Ενώ στην καθημερινή μας ζωή προσέχουμε να πλένουμε τα χέρια μας πριν φάμε, προσέχουμε τι πιάνουμε στους εξωτερικούς χώρους και το αντισηπτικό gel χεριών δεν φεύγει ποτέ από την τσάντα μας, παρόλα αυτά δεν καθαρίζουμε τα καλλυντικά που τα χρησιμοποιούμε στο πρόσωπό, στα μάτια και στα χείλη μας! Είναι πολύ σημαντικό να απολυμαίνουμε τα καλλυντικά μας! Oχι μόνο τα πινέλα του μακιγιάζ, αλλά και τα ίδια τα καλλυντικά όπως τις σκιές, τα ρουζ, τα κραγιόν κτλ. που χρησιμοποιούμε. Και δεν χρειάζεται να τα χρησιμοποιήσουμε με κάποιον άλλο για να τα απολυμαίνουμε! Ακόμη και όταν τα χρησιμοποιούμε μόνο εμείς οι ίδιες, θα πρέπει να τα απολυμαίνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Διαφορετικά τα μικρόβια κάνουν "πάρτι" και μπορεί να πάθουμε κάποια μόλυνση ή να βγάλουμε σπυράκια. Η απολύμανση του μακιγιάζ είναι πολύ εύκολη! Το μόνο που χρειάζεστε είναι : Οινόπνευμα με 70 βαθμούς και πάνω (το καλύτερο είναι αν βρείτε με 90 βαθμούς) Μερικά χαρτομάντιλα Ένα μπουκαλάκι spray (το οποίο έχετε γεμίσει με οινόπνευμα) Ένα μικρό δοχείο · Ξεκινάμε λοιπόν την απολύμανση ανά κατηγορία προϊόντων.
Κραγιόν Για να καθαρίσετε το κραγιόν σας, πάρτε ένα μικρό καπάκι ή ένα μικρό δοχείο και γεμίστε το με οινόπνευμα. Κρατήστε το κραγιόν από την άκρη, βουτήξτε το μέσα στο οινόπνευμα για 10 δευτερόλεπτα και μετά σκουπίστε το με ένα χαρτομάντιλο. Επίσης ψεκάστε το εσωτερικό από το καπάκι με οινόπνευμα και αφήστε το να στεγνώσει.
Μολύβια για τα μάτια και τα χείλια Απλά ξύστε το μολύβι για να αφαιρεθεί το πάνω στρώμα. Μετά βουτήξτε την άκρη του μολυβιού σε ένα καπάκι ή μικρό δοχείο με οινόπνευμα για 10 δευτερόλεπτα και σκουπίστε με ένα χαρτομάντιλο.
Προϊόντα σε κρεμώδη μορφή όπως σκιές, ρουζ, concealer, paintpots, primers, gel liners κτλ. που βρίσκονται μέσα σε βαζάκι Μπορείτε να ψεκάσετε κατευθείαν την επιφάνεια του προϊόντος με οινόπνευμα και μετά να το σκουπίστε με ένα καθαρό χαρτομάντιλο, ώστε να αφαιρεθεί το πάνω στρώμα. Ένας άλλος τρόπος είναι να βάλετε λίγο οινόπνευμα σε ένα χαρτομάντιλο και μετά να σκουπίσετε την επιφάνεια του προϊόντος. Διαλέξτε όποιον τρόπο εσείς επιθυμείτε και μην ξεχάσετε βέβαια να ψεκάσετε και το καπάκι.
Προϊόντα σε μορφή πούδρας όπως σκιές, ρουζ, pressed powder κτλ. Tα προϊόντα αυτά δεν είναι εύκολο να τα απολυμάνετε με οινόπνευμα, γιατί μπορεί το οινόπνευμα να επηρεάσει την υφή και το χρώμα τους. Από την άλλη βέβαια, όσον αφορά στα προϊόντα σε μορφή πούδρας, τα βακτήρια δεν επιβιώνουν όποτε δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μόλυνσης. Έτσι ο μόνος τρόπος για να τα καθαρίσετε, είναι να σκουπίσετε το πάνω στρώμα με ένα καθαρό χαρτομάντιλο. Αν έχουν καπάκι μπορείτε να το απολυμαίνετε με ένα χαρτομάντιλο το όποιο έχετε ψεκάσει με οινόπνευμα, με προσοχή βεβαία να μην ακουμπήσετε το προϊόν. Τέλος, υπάρχουν ορισμένα καλλυντικά τα οποία δεν μπορείτε να απολυμάνετε όπως: foundation σε υγρή μορφή, mascara, gel eyeliner, concealer με wand, lipgloss και γενικά οτιδήποτε είναι είτε σε υγρή μορφή ή σε συσκευασία με πινελάκι. Για αυτό τον λόγο δεν είναι καλό να αγοράζετε αυτού του είδους τα καλλυντικά μέσα από swaps ή blog sales. Αυτά τα καλλυντικά όμως είναι απολύτως ασφαλές να τα χρησιμοποιείτε εσείς μόνο, χωρίς να τα μοιράζεστε με άλλους, και το μόνο που πρέπει να προσέχετε είναι η ημερομηνία λήξης τους. Tην ημερομηνία λήξης μπορείτε να την βρείτε στο πίσω μέρος του προϊόντος, όπου συνήθως αναγράφονται τα συστατικά του. Μέσα στο δοχείο ή στο πλάι θα αναγράφεται ένας αριθμός με το γραμμα Μ. Το Μ σημαίνει months, και αυτός ο αριθμός δείχνει για πόσους μήνες μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε το προϊόν από την ημερομηνία που το έχετε ανοίξει (PAO = Period After Opening symbol). Πάντα όμως να μυρίζετε τα καλλυντικά σας! Γιατί ακόμη και αν σύμφωνα με την ημερομηνία λήξης το προϊόν έχει άλλον ένα μήνα ζωής, σε περίπτωση που αρχίζει να μυρίζει περίεργα, καλό είναι να το πετάξετε παρά να πάθετε κάποια μόλυνση ΠΗΓΗ:(http://www.greekbeautybloggers.com/search/label/A%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%83%CE%B7%20%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου